Vrijwilliger worden

“Als vrijwilliger ben ik vooral aan het vergaderen en overleggen. Ik zet lijnen uit, doe coördinerend werk, leg verbindingen, rapporteer. Ik vind vergaderen en bestuurlijk bezig zijn leuk. Ik laat de uitvoering graag over aan anderen. Bestuurders en doeners heb je allebei nodig en je vult elkaar aan. Ik doe hiernaast ook vrijwilligerswerk als administrateur van een goede-doelenfonds. Daar doe je het toch voor, voor het goede doel?” Aldus vrijwilliger/diaken Paul van Gijzen in het Vrijwilligersbulletin van Stek.

De Diaconie doet haar werk samen met honderden vrijwilligers in de stad, zowel in de wijkgemeenten als op de diaconale locaties en in de diaconale projecten. Maar er zijn altijd meer vrijwilligers nodig. Belangstelling voor uitdagend en bevredigend vrijwilligerswerk? U bent van harte welkom bij de Diaconie.

In opdracht van de Diaconie en andere opdrachtgevers heeft Stek – stichting voor stad en kerk – een vrijwilligersbeleid ontwikkeld en tal van voorzieningen getroffen voor vrijwilligers, zoals verzekeringen en vergoedingen, trainingen, voorlichting e.d. Wie vragen heeft op dit terrein kan zich melden bij de beleidsmedewerker voor vrijwilligersbeleid van Stek, Jan Grotendorst, tel. (070) 318 16 16 of e-mail: jgrotendorst@stekdenhaag.nl.