Terugkijken: Landelijke Diaconale Dag op 7 november 2020

Op zaterdag 7 november vond weer de Landelijke Diaconale Dag (LDD) van de Protestantse Kerk in Nederland plaats: dit jaar een online evenement, boordevol sprekers, webinars, muzikale optredens en interactieve sessies. Iedereen met een hart voor diaconaat kan meedoen aan deze dag: diakenen, zwo-commissies, predikanten, etc. Het thema van deze 125e LDD is: "Samen leven doe je niet alleen". 

Het programma van de dag was in verschillende blokken ingedeeld, die terug te kijken zijn. In de ochtend was er een programma waarin verschillende sprekers aan het woord komen. Ook waren er reportages vanuit bijzondere plaatsen, zoals Beiroet. De onderdelen werden afgewisseld met prachtige muziek.

In de middag kon men kiezen uit 11 verschillende webinars over uiteenlopende onderwerpen. Elk webinar bestond uit twee delen: een vooraf opgenomen filmpje, gevolgd door een digitale ontmoeting met andere diakenen en de spreker. Een kleine greep uit de onderwerpen: Kom in actie in coronatijd; schuilt er een groene diaken in jou?; naar een meerkleurige en inclusieve kerk. Deze webinars zijn helaas niet terug te zien. 

Kijk de Landelijke Diaconale Dag terug op deze website.  

Terugkijken: Landelijke Diaconale Dag op 7 november 2020