Wake voor vluchtelingen

Op 20/21 juni 2020, van 12:00 tot 12:00 uur, vond de eerste editie plaats van de 24-uurs Wake voor vluchtelingen in het Haagse buurt-en-kerkhuis Bethel, het decor van het spraakmakende kerkasiel. Het thema dit jaar was 'Kinderen eerst'. De wake was via een livestream te volgen.

Met de Wake voor vluchtelingen, vanaf nu elk jaar op Wereldvluchtelingendag, vragen we aandacht voor een humaan vluchtelingenbeleid en menswaardige voorzieningen voor en behandeling van vluchtelingen. Zo willen we betrokkenheid inspireren en stimuleren, relevante informatie delen en publieke aandacht genereren.

We vragen dit jaar speciaal aandacht voor kinderen in de vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden. Daar dreigt een catastrofe. Ook vertellen we de verhalen van kinderen die in Nederland een beroep deden op de Afsluitingsregeling Kinderpardon. Aan het woord komen verschillende voorgangers, jonge vluchtelingen, juristen, politici en hulpverleners die jonge vluchtelingen bijstaan.

De Wake voor Vluchtelingen wordt georganiseerd door Stek, de Protestantse Kerk Den Haag en de Protestantse Diaconie Den Haag, dezelfde organisaties die het voortouw namen voor het kerkasiel voor het gezin Tamrazyan en de non-stopviering in Bethel (oktober 2018-januari 2019). In de traditie van het kerkasiel verzorgden verschillende voorgangers een deel van de 24 uur durende viering, afgewisseld met gesprekken, verhalen en interviews.

Volg ons voor meer informatie en nieuwe ontwikkelingen op www.wakevoorvluchtelingen.nl. Waak met ons mee!

Wake voor vluchtelingen