Paastientje van kerken voor klanten Voedselbank Haaglanden

Klanten van Voedselbank Haaglanden krijgen rond Pasen een extra supermarktbon, ter waarde van 10 euro. Dit "Paastientje" wordt mogelijk gemaakt door de protestantse diaconieën en katholieke parochies in Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer en is een extraatje naast de bon van 15 euro bon die zij van de gemeenten krijgen.

Nadat Voedselbank Haaglanden moest besluiten geen pakketten meer uit te delen, kwam er een noodoplossong voor klanten van de voedselbank. Iedereen krijgt nu in plaats van een voedselbankkrat een supermarktbon van 15 Euro en gezinnen van meer dan 4 personen krijgen extra. Omdat 15 Euro niet veel is, besloten diaconieën en caritasinstellingen te onderzoeken of ze daar iets aan toe konden voegen. Dat heeft geleid tot een gezamenlijk initiatief van wat inmiddels de Paastientjes zijn gaan heten. In totaal gaat het om ruim plusminus 2.050 pakketten, waarvan bijna 1.600 in Den Haag.

"Het Paastientje is een welkome aanvulling, die enorm wordt gewaardeerd", zo zegt Henk Baars, vice-voorzitter van de Voedselbank Haaglanden. "Het Voedselbank bestuur bedankt namens haar klanten de kerken voor dit fantastische initiatief".

De extra bonnen worden via de uitgiftepunten van de voedselbank uitgedeeld. Dit gebeurt op Witte Donderdag, 9 april. Op donderdag 16 april wordt in Den Haag en Rijswijk opnieuw een extra bon uitgedeeld. De Diaconieën van de Protestantse kerken en de Rooms Katholieke Parochieel Charitatieve Instellingen financieren de extra bonnen.

Paastientje van kerken voor klanten Voedselbank Haaglanden