Lichtpuntjes (2)

Niet hangen maar helpen - Lukaskerk

Bij het project 'Niet hangen maar helpen' helpen jongeren klanten van de voedselbank en sparen ze punten om zelf een training te kunnen volgen. Ook de Lukaskerk en buurt-en-kerkhuis de Paardenberg doen mee! Diaconaal opbouwwerker Esther Israël van Buurt en Lukaskerk vertelt: "Het project is een samenwerking tussen Voedselbank Haaglanden, Haagse Markt en jongerenwerk. Jongeren gaan onder andere voedselpakketten maken op de Haagse Markt. Klanten van uitgiftepunten als Lukaskerk en Paardenberg krijgen vanaf volgende week zo'n pakket in plaats van een supermarktbon. Voordeel: veel meer producten dan met de bon die mensen nu krijgen, hangjongeren gaan aan het werk en de marktkooplui hebben omzet. De jongeren brengen de pakketten ook weg als klanten ze niet kunnen ophalen. Ze kunnen 'punten' verdienen door mee te doen met dit project, waardoor ze op een later moment een training kunnen volgen. In anderhalve week is het hele project tot stand gekomen!"

Kinderwinkel op anderhalve meter

Marijke Beker organiseerde met collega Monique Djizani een kinderactiviteit in de binnentuin achter de Kinderwinkel: “Het was zoeken naar de manier waarop we stoeltjes en geluidsapparatuur volgens alle richtlijnen konden neerzetten. Gelukkig kwam er een tiener langs die wilde helpen. Er waren tien kinderen. Ik vond het heel fijn om ze weer te zien en om even te checken hoe het met ze gaat. We lazen een verhaal voor met beweegopdrachten. Het viel me op dat de kinderen moeilijk te activeren waren. Ze lijken sloom te zijn geworden door het thuis zitten! Bij het afscheid gaven we ze wat speelgoed mee. Het smaakt naar meer!” Klik hier voor een filmpje van dit bijzondere ‘tuinfeest’.

Den Haag bloeit op

Kwekerij Apartus wilde zijn plantjes, die nu niet verkocht worden, een goede bestemming geven. Via de Haagse Gemeenschap van Kerken werd een oproepje gedaan en een behoorlijk aantal kerken uit de hele stad meldde zich. Margriet Quarles van de Lukaskerk vertelt: "En dan wordt het even een gedoe, de chauffeur moet een route samenstellen. De garage van een vrijwilliger van wijkgemeente de Drieklank staat vol met bloemen, het kerkplein van de Duinzichtkerk ook. Weet niet hoe de omgeving van de Antonius Abt er uitzag. Dankzij een gemeentelid van de Maranathakerk kreeg de Lukaskerk ook heel veel plantjes. Dankbare reacties van mensen die de plantjes kregen. Mooie deurgesprekken, raamzwaaien en stoeppastoraat. Prachtige actie dus, dank aan allen die meewerkten."

Lichtpuntjes (2)