Kies! Voedselbankwinkel geopend

Kies! Voedselbankwinkel is op donderdag 14 oktober feestelijk geopend. Wethouder Martijn Balster ontving een winkelwagentje vol verse en houdbare producten en nam zo de winkel in Escamp officieel in gebruik. "Wat een mooi initiatief. Naast het feit dat bewoners hier terecht kunnen voor etenswaren, is het bovenal een plek waar een gesprek met aandacht plaats kan vinden. En dat is minstens net zo belangrijk", vindt de wethouder.

Kies! Voedselbankwinkel bevindt zich in de diaconale locatie buurt-en-kerkhuis Shalom aan de Vrederustlaan 96. Het project wordt uitgevoerd door Voedselbank Haaglanden en Stek, stichting voor stad en kerk. Klanten van de voedselbank kunnen in de voedselbankwinkel zelf hun boodschappen kiezen. Ze rekenen af met een speciaal pasje. Voor en na het winkelen is er de gelegenheid om een kop koffie of thee te drinken. En er is tijd voor een gesprek met aandacht voor te maken keuzes in het leven. Kies! is geopend op dinsdag van 10:00 - 17:00 uur en op donderdag van 10:00 - 14:00 uur. 

Nieuwe klanten kunnen zich aanmelden via een hulpverlener. Mail naar info@stekdenhaag.nl of bel 070-3181616 om een afspraak te maken. Kies! Voedselbankwinkel en alle andere voedselbankuitgiftepunten werken met vrijwilligers. Heb je belangstelling om als vrijwilliger te komen werken, kijk dan op www.voedselbankhaaglanden.nl of www.stekdenhaag.nl.

Nico Tetteroo, vrijwilliger bij Kies! en diaken in Den Haag Zuidwest, schreef in het wijkblad Samenklank een mooi verslag van de opening, dit is hier te lezen.

 

Foto: Ben Damen

Kies! Voedselbankwinkel geopend