"Diaconie: vijf eeuwen armenzorg in Den Haag" op shortlist Die Haghe Prijs 2018

Het vorig jaar verschenen boek "Diaconie: vijf eeuwen armenzorg in Den Haag" door historicus Jurjen Vis is genomineerd voor de Die Haghe Prijs 2018. De jury maakte de shortlist bekend: drie titels zijn genomineerd voor deze prijs voor het beste en meest originele boek over de geschiedenis van Den Haag. 

In het boek "Diaconie: vijf eeuwen armenzorg in Den Haag"heeft historicus dr. Jurjen Vis op basis van het archief van de Diaconie en andere bronnen vijf eeuwen Haagse Diaconie op indringende wijze beschreven. Het boek geeft een treffend beeld van geschiedenis en actualiteit van de armenzorg in deze stad. Het boek is een bijdrage aan de sociale geschiedenis vanuit een kerkelijke invalshoek, eeuwenlang de belangrijkste zorgverlener. De uitgave verscheen in een tijd waarin de discussie over de beste vorm van ondersteuning van mensen in armoede zeer actueel is en de rol van de kerken bij die ondersteuning weer groeit. Het boek werd op 7 juni 2017 feestelijk gepresenteerd in het Haags Historisch Museum. Het eerste exemplaar werd aangeboden aan burgemeester Pauline Krikke. Het boek is te koop bij de Diaconie en in de boekhandel.

De Die Haghe Prijs wordt elke 2 jaar uitgereikt op initiatief van de Geschiedkundige Vereniging Die Haghe en Vrienden van het Haags Historisch Museum.. Meer informatie over de prijs vindt u op de website www.haagsegeschiedenis.nl. Op donderdag 1 november zal prof. dr. Herman Pleij de prijs van 5000 euro uitreiken aan de winnende auteur. 

 

 

"Diaconie: vijf eeuwen armenzorg in Den Haag" op shortlist Die Haghe Prijs 2018