Den Haag geeft warmte

Door de torenhoge prijzen voor energie en voedsel komen steeds meer mensen financieel niet meer rond. Juist nu is omzien naar elkaar van levensbelang. Kun jij (een deel van) je energiecompensatie missen? Doneer deze dan, en geef warmte aan een stadsgenoot die het nodig heeft.  

Vorig jaar was de actie 'Den Haag geeft warmte', waarin de Protestantse Diaconie samenwerkte met andere organisatie, een groot succes. Door de giften van mensen die met hun energiecompensatie een ander wilden helpen, kon vorig jaar € 100.000,- in de vorm van boodschappenbonnen uitgereikt worden aan klanten van Voedselbank Haaglanden in Den Haag en Scheveningen. 

Doneer je energiecompensatie 

We zijn een jaar verder, en de prijzen van energie zijn alleen nog maar verder gestegen. Steeds meer mensen komen in de financiële problemen en moeten noodgedwongen de verwarming uit laten. In november en december  ontvangen alle huishoudens € 190,- energiecompensatie. Sommige mensen hebben deze hulp niet nodig, voor anderen is het bij lange na niet genoeg.  

We hebben elkaar nodig om goed door deze crisis te komen. Daarom hebben verschillende organisaties de handen ineen geslagen om Den Haag geeft warmte deze winter een vervolg te geven. Doe ook mee en doneer (een deel van) je energiecompensatie aan je stadsgenoten die het nodig hebben.  

Jouw donatie  komt via de Stichting Sociale Fondsen Den Haag terecht bij mensen die in een (financiële) noodsituatie zitten en de energierekening niet kunnen opbrengen. Sociale Fondsen is een kleinschalige stichting die via haar enorme netwerk in de stad kan helpen, juist op die plekken waar de nood het hoogst is. Sociale Fondsen betaalt voor hen bijvoorbeeld de achterstallige rekening van de energieleverancier of helpt met de jaarnota.  

Doneren

Je kunt je gift gemakkelijk overmaken via de speciale donatiepagina voor deze actie:  

 

Fonds 1818 werkt mee aan deze actie en zal ook dit jaar de opbrengst verdubbelen. Je gift wordt dus twee keer zo veel waard.  
Je gift is aftrekbaar van de inkomstenbelasting.  

Broodnood 

Voor mensen die het geld niet hebben om voldoende eten op tafel te zetten, blijft de Protestantse Diaconie via Stek noodhulp verlenen. Met een bescheiden geldbedrag kan de eerste nood worden verlicht. Iedereen die in acute broodnood verkeert, kan via een hulpverlener hulp aanvragen, ook mensen die in Den Haag verblijven zonder geldige verblijfspapieren. Meer informatie vind je op deze pagina.

Den Haag geeft warmte