De School van Barmhartigheid wint Jongerenprijs Kerk en Wereld

Donderdag 15 oktober 2020 heeft de School van Barmhartigheid één van de tien Jongerenprijzen van € 1.000,- toegekend gekregen. Met deze Jongerenprijs steunt Kerk en Wereld initiatieven die zich richten op jongeren van 12-35 jaar.

De School van Barmhartigheid nodigt Haagse middelbare scholieren uit om hun bubbel te verlaten en een verrassende ontmoeting te hebben. Na een les filosoferen en leren over het begrip barmhartigheid gaan zij in gesprek met bijvoorbeeld een vluchteling of een dakloze. Hoe is diegene echt en wat kan ik betekenen voor een ander? Over die vragen praat je heel anders tijdens en na zo’n ontmoeting!

Dat is volgens de jury ook precies de kracht van het project: "Sterk dat jullie een combinatie van levensbeschouwing en burgerschapsonderwijs leveren! Het niet praten over, maar praten met, is echt een kracht van het project. Jullie dragen zo in onze beleving bij aan het tegengaan van polarisatie, het voorkomen van onverdraagzaamheid of segregatie. En mooi dat jullie barmhartigheid uitleggen vanuit het christelijk perspectief om zo vanuit die betekenis leerlingen en mensen uit de maatschappij met andere achtergrond/levensbeschouwing met elkaar verbinden door middel van een filosofisch gesprek. Het is heel waardevol dat jullie mensen verbinden die anders niet snel met elkaar in contact zouden komen. Jullie laten jongeren buiten hun bubbel kijken met ruimte voor elke mening!"

De Haagse Diaconie en Stek, stichting voor stad en kerk zijn erg blij met deze waardering. Het geld zal gebruikt worden om het project verder te professionaliseren. 

De School van Barmhartigheid wint Jongerenprijs Kerk en Wereld