Buurt-en-kerkhuis Shalom geopend

Welkom in het nieuwste buurt-en-kerkhuis van Den Haag! Op zaterdag 5 oktober opende Shalom officieel haar deuren. De activiteiten die in het buurt-en-kerkhuis georganiseerd worden werden onder grote belangstelling gepresenteerd.

In Den Haag Zuidwest werkt de diaconaal opbouwwerker in opdracht van de Protestantse Diaconie Den Haag aan projecten van en voor de buurt. Er worden verbindingen gelegd tussen de kerk en de buurt en tussen mensen onderling. Er is aandacht voor mensen, in het bijzonder mensen in kwetsbare posities. Vanaf dit jaar kunnen buurtbewoners terecht op een bijzondere plek: buurt-en-kerkhuis Shalom aan de Vrederustlaan. Het is een plek waar buurtbewoners elkaar ontmoeten om het leven te delen en te vieren.

De afgelopen maanden zijn er, samen met buurtbewoners, verschillende activiteiten opgezet. Het zijn activiteiten waar mensen uit de buurt wat aan hebben. Zo helpen de vrijwilligers van het inloopspreekuur mensen die vragen hebben over een lastige brief of problemen met instanties. De moestuiniers zijn hard aan het werk en er worden naailessen gegeven. Ook komen mensen bij elkaar voor een gezellige en inspirerende 'middag met de dominee'.

Op 5 oktober was het zover: het buurt-en-kerkhuis werd officieel geopend door wethouder Bert van Alphen. Hij onthulde dat de toekomst van de wijk, de kinderen, de openingshandeling zouden gaan verrichten, waarna een hele stoet kinderen dwars door een groot paars bord renden, dat letterlijk open scheurde.

Onder het genot van een hapje en drankje maakten zo'n 150 mensen kennis met de activiteiten in het buurt-en-kerkhuis. De vrijwilligers van Shalom hadden heerlijke hapjes klaargemaakt en vertelden enthousiast over hun werk bij bijvoorbeeld het inloopspreekuur, coaching en trainingen voor vrouwen en huiswerkbegeleiding. Ook was er een knutselprogramma voor de kinderen en grabbelden mensen voor bijzondere prijsjes, zoals gratis fruit uit de wagen van Kies! Sociale supermarkt.

Ook benieuwd naar Shalom? Kom dan eens langs of neem een kijkje op de website.

De pionier van buurt-en-kerkhuis Shalom, diaconaal opbouwwerker Kees Buist, nam na een dienstverband van ruim 18 jaar afscheid van de Diaconie en Stek op 5 november 2019. Hij gaat vervroegd met pensioen. De Diaconie en Stek zijn hem veel dank verschuldigd en zullen Kees met al zijn ervaring node missen!

 

Buurt-en-kerkhuis Shalom geopend